Hoofdinhoud

OURIKA COMMUNITY GARDENS

De Ourika Community Gardens belichamen YSL Beauty's innovatieve visie op inkoop. Het is een plaats waar het ecosysteem wordt hersteld, met innovatie en een bloeiende natuur. Hier komen veel van onze essentiële ingrediënten vandaan, die tegelijkertijd een positieve sociale impact hebben op de omliggende gemeenschappen. Een sociaal verantwoord programma dat verbonden is met de aarde.

De tuinen beschikken over een kweekruimte met meer dan 200 botanische soorten, in combinatie met een experimenteel observatielaboratorium met planten waaruit actieve ingrediënten worden gewonnen. Bovendien is er een siertuin die een eerbetoon is aan de iconische bloemen die Yves Saint Laurent inspireerden.

DE NATUUR IN HET SPOTLICHT ZETTEN

De hoofdtuin, aangelegd door de landschapskunstenaars Éric Ossart en Arnaud Maurières, beslaat 20.000 vierkante meter. YSL Beauty streeft ernaar de specifieke culturele en agrarische kenmerken van de regio te respecteren, en heeft daarom uitsluitend Marokkaanse soorten geselecteerd.

Hoewel sommige ervan zijn ontwikkeld vanwege hun sterke cosmetische voordelen, worden een groot aantal soorten geteeld en afgewisseld aan de hand van het seizoen. Zo kan gebruik worden gemaakt van hun vermogen om de bodem te verrijken. Enkele voorbeelden hiervan zijn Sainfoin en Phacelia die echte groenbemesters zijn.

De aangelegde tuin is verdeeld in drie afzonderlijke zones. Het eerste gebied omvat 64 groeiplaatsen voor de productie en oogst van planten die in YSL Beauty-producten worden gebruikt. Het tweede gebied, genaamd de "botanische collectie", dient als testgebied om te experimenteren met nieuwe ingrediënten. De "erfgoedzone" ten slotte is een eerbetoon aan Yves Saint Laurent en zijn passie voor bloemen door de teelt van en botanische producten.


EEN SAMENWERKING VAN TWEEËNDERTIG VROUWEN DIE ELKE PLANT IN DE TUINEN KWEKEN.


Gedreven door die overtuiging zet YSL Beauty de ononderbroken dialoog voort met degenen die de ontwerper zag als vrije en zelfverzekerde heldinnen, door de oprichting van een coöperatie van 33 vrouwen te steunen om elke plant in de tuinen te kweken. Dit ongekende sociale programma wil de vaardigheden van de inwoners van de regio bevorderen om hun financiële onafhankelijkheid te bevorderen.Gedreven door die overtuiging zet YSL Beauty de ononderbroken dialoog voort met degenen die de ontwerper zag als vrije en zelfverzekerde heldinnen, door de oprichting van een coöperatie van 33 vrouwen te steunen om elke plant in de tuinen te kweken. Dit ongekende sociale programma wil de vaardigheden van de inwoners van de regio bevorderen om hun financiële onafhankelijkheid te bevorderen.


Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring