Hoofdinhoud
Ourika Gardens

OURIKA COMMUNITY GARDENS

In het ongerepte landschap van het Marokkaanse Atlasgebergte, dat bekend staat om zijn extreme omstandigheden, heeft YSL Beauté uitzonderlijke tuinen aangelegd. In samenwerking met ontwerpers van droge landschappen en een coöperatie van 32 plaatselijke vrouwen worden botanische planten geteeld met respect voor water en bodem. Deze planten worden geoogst om hun eigenschappen te onderzoeken en hun krachtige werking in de producten van YSL Beauté te verwerken.

HOE HET ALLEMAAL IS BEGONNEN

How it all started

Voor landschapsontwerpers Eric Ossart en Arnaud Maurières: "het is een resoluut eigentijdse interpretatie van de oude Tuin van Eden, die de genegenheid van Yves Saint Laurent voor de mediterrane cultuur wil uitdrukken."

Ourika Plan

De tuinen zijn verdeeld in drie verschillende gebieden. Het eerste bestaat uit 64 vierkante percelen voor het kweken van planten die in de producten van YSL Beauté verwerkt zullen worden. Hier vindt u de beroemde saffraanstampers uit het Or Rouge-assortiment, het walnootblad uit het Top Secrets-assortiment, de granaatappel van Rouge Volupté Shine en de goudsbloemen waarmee het Touche Éclat-assortiment is geformuleerd. Het tweede gebied wordt de 'botanische ruimte' genoemd: een experimentele ruimte, waarin nieuwe ingrediënten worden getest. Tot is er een 'erfgoedruimte' die hulde brengt aan Yves Saint Laurent en zijn passie voor bloemen. Hier zijn tientallen soorten planten en bloemen te vinden, waaronder tarwe, hibiscus en lelies.

DE GENOMEN STAPPEN
DOOR DE OURIKA COMMUNITY GARDENS

ONZE VERBINTENISSENSOCIALE
VERBINTENISSEN

Vechten om partnergeweld te voorkomen.

ONZE PRODUCTEN ONDER DE LOEP


ONZE PRODUCTEN ONDER DE LOEP

Uw veiligheid is onze absolute prioriteit.

Environmental engagementsVERBINTENISSEN AAN HET MILIEU

Elke dag weer onze ecologische voetafdruk verkleinen.

Orientatiebericht
Draai uw apparaat voor de beste ervaring